Voordelen SD-WAN technologie

Software Defined Wide Area Network (SD-WAN)is een netwerktechnologie die steeds populairder wordt bij bedrijven van verschillende groottes. Lees snel verder of de voordelen ook voor uw organisatie van toepassing zijn en/of laat u informeren door een van onze consultants. 

Het is ontworpen om de traditionele WAN-architecturen te vervangen en een aantal belangrijke voordelen te bieden, waaronder:

  1. Verbeterde netwerkprestaties: Een van de belangrijkste voordelen van SD-WAN is de verbeterde netwerkprestaties. Het maakt gebruik van slimme technologieën, zoals verkeersprioritering, packet forwarding en caching om de netwerkprestaties te verbeteren. Dit resulteert in snellere en betrouwbaardere connectiviteit, waardoor gebruikers soepeler en efficiënter kunnen werken.

  2. Kostenbesparing: SD-WAN-technologie maakt gebruik van goedkopere internetverbindingen, waardoor bedrijven geld kunnen besparen op dure MPLS-lijnen. SD-WAN optimaliseert ook het gebruik van bandbreedte en zorgt ervoor dat netwerkverkeer efficiënter wordt afgehandeld. Hierdoor kunnen bedrijven hun kosten verlagen en tegelijkertijd de prestaties van het netwerk verbeteren.

  3. Verhoogde beveiliging: SD-WAN is ontworpen met beveiliging als een belangrijk aspect. Het biedt meerdere beveiligingsfuncties, zoals versleuteling, firewalls en intrusion detection/prevention, waardoor het een veiliger alternatief is voor traditionele WAN-architecturen. SD-WAN biedt ook de mogelijkheid om beveiligingsbeleid centraal te beheren, waardoor het eenvoudiger wordt om naleving van beveiligingsrichtlijnen af te dwingen.

  4. Betere controle en beheer: SD-WAN geeft bedrijven meer controle en beheer over hun netwerk. Het biedt de mogelijkheid om netwerkverkeer te monitoren en te optimaliseren, waardoor netwerkbeheerders inzicht krijgen in het netwerkverkeer en eventuele problemen proactief kunnen oplossen. Het maakt ook de mogelijkheid om netwerkconfiguraties op afstand te wijzigen, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

  5. Flexibiliteit: SD-WAN biedt een hoge mate van flexibiliteit. Het kan worden geïmplementeerd op verschillende netwerkinfrastructuren en biedt de mogelijkheid om meerdere verbindingen te combineren om een ​​veilige, betrouwbare en hoogwaardige connectiviteit te bieden. Dit zorgt ervoor dat bedrijven de vrijheid hebben om hun netwerk te schalen en aan te passen aan de behoeften van de organisatie.

  6. Makkelijke integratie: SD-WAN is ontworpen om eenvoudig te integreren met bestaande netwerkinfrastructuren. Het kan worden geïntegreerd met cloud-gebaseerde applicaties en diensten, wat zorgt voor naadloze connectiviteit en optimale prestaties. Dit maakt het eenvoudiger voor bedrijven om hun IT-omgeving te beheren en te onderhouden.

Kortom, SD-WAN biedt bedrijven verschillende voordelen, waaronder verbeterde netwerkprestaties. 

Bent u nieuwsgierig wat en hoe SD-WAN iets voor u kan betekenen?  Neem contact met ons op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Tot snel!

logo
Vijfhuizenberg 145
4708 AJ Roosendaal
info@visiecon.com
+31 88 - 4743266

Uw eisen gecombineerd met onze expertise de garantie tot succes!

Volg ons: