SD-WAN versus IP-VPN

SD -WAN versus IP-VPN

In de afgelopen jaren is de populariteit van SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking) gestegen als een alternatief voor traditionele IP-VPN (Internet Protocol Virtual Private Networking) oplossingen. Maar wat is SD-WAN en hoe werkt het?

SD-WAN is een technologie die gebruikmaakt van software om het beheer en de configuratie van WAN-netwerken te vereenvoudigen en te optimaliseren. Het stelt bedrijven in staat om verschillende soorten WAN-verbindingen te combineren, zoals MPLS, breedband, LTE en satelliet, om de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van hun netwerk te verbeteren.

In tegenstelling tot IP-VPN, die afhankelijk is van dure hardware en configuratie, werkt SD-WAN op basis van software. SD-WAN-oplossingen bieden een centraal beheerde interface waarmee gebruikers eenvoudig netwerkverkeer kunnen prioriteren en beheren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat bepaald netwerkverkeer wordt omgeleid via de meest betrouwbare verbinding, terwijl minder kritisch verkeer via een goedkopere verbinding wordt geleid.

Hieronder zijn enkele voordelen van SD-WAN ten opzichte van IP-VPN:

  1. Kostenbesparing: SD-WAN-oplossingen kunnen bedrijven helpen besparen op de kosten van netwerkbeheer en connectiviteit, doordat het mogelijk is om verschillende soorten WAN-verbindingen te combineren en te optimaliseren. Hierdoor hoeven bedrijven minder afhankelijk te zijn van dure MPLS-verbindingen.
  2. Betere prestaties: SD-WAN stelt bedrijven in staat om hun netwerkverkeer efficiënt te prioriteren en te beheren, waardoor kritieke applicaties en data altijd beschikbaar zijn en de prestaties worden verbeterd. Het optimaliseren van de netwerkverbindingen kan de beschikbaarheid van de verbindingen verhogen, en daarmee downtime minimaliseren.
  3. Eenvoudig beheer: SD-WAN biedt een eenvoudige, centraal beheerde interface waarmee bedrijven netwerkverkeer kunnen prioriteren en beheren. Hierdoor wordt het beheer van het netwerk minder complex en minder tijdrovend.
  4. Beveiliging: SD-WAN-oplossingen bieden geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals geavanceerde encryptie en inbraakpreventie. Hierdoor worden bedrijfskritische gegevens en toepassingen beter beschermd tegen bedreigingen.

Kortom, SD-WAN biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van IP-VPN. Bedrijven kunnen kosten besparen, de prestaties verbeteren, het beheer vereenvoudigen en de beveiliging verbeteren. Voor organisaties die op zoek zijn naar een betere manier om hun netwerk te beheren en te optimaliseren, is SD-WAN zeker het overwegen waard.

SD wan wanscaler

Laat u informeren welke voordelen en mogelijkheden SD-WAN heeft voor uw organisatie. Neem contact met ons op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

logo
Vijfhuizenberg 145
4708 AJ Roosendaal
info@visiecon.com
+31 88 - 4743266

Uw eisen gecombineerd met onze expertise de garantie tot succes!

Volg ons: